La Spinosa, Barberino Val d’Elsa, Toscana

Bio-boerderij La Spinosa ligt in een vallei tussen zachte heuvelruggen in het Chianti-gebied tussen Firenze en Siena. Het bedrijf is meer dan 70 hectare groot, waarvan 12 hectare wijngaarden. La Spinosa verbouwt ook granen, produceert olijfolie van eigen olijfbomen en maakt confituur van zelf geteelt fruit.

La Spinosa is pionier in de Toscaanse biologische wijnbouw: reeds in 1994 schakelden Gianfranco, Claudia en Danilo als eerste producent in Toscane over naar volledig biologische landbouw. De recent nieuwe en ondergrondse cantina werd gebouwd met enkel natuurmaterialen, hoofdzakelijk hout.

Gianfranco, één van de partners

Ondanks de kleine productie van ongeveer 80.000 flessen per jaar, heeft La Spinosa twaalf verschillende etiketten in huis. Danilo, de wijnmaker, houdt van experimenteren en creëert elk oogstjaar een nieuw etiket. Quasi alle etiketten beelden een dier af dat in de omgeving leeft en een gelijkaardig karakter als de wijn zou hebben.

Medoro is de laatste creatie van La Spinosa: een krachtige rode wijn die één jaar gerijpt heeft in een eiken vat, en vervolgens één jaar in een terra cotta amfoor.

Winkelwagen