Authenticiteit

Wanneer ik vertel dat ik kwaliteitswijnen uit Italië importeer en verkoop, krijg ik dikwijls de vraag of ik ook bvb. Brunello, Barolo of Amarone in het assortiment heb. Ja, ik heb bvb. een heerlijke Barolo in huis, maar ik zal je altijd adviseren om eens iets nieuw en onbekend te proberen.

Italië telt meer dan 600 autochtone druiven. Druiven die in Italië lokaal gegeerd zijn en waarvan wij het merendeel niet kennen. Onbekend is onbemind? Vintations brengt die verborgen parels naar België. Minder gekende, maar heerlijke wijnen en appellaties van autochtone druiven van Italiaanse kleinschalige wijnbouwers. Zo schenkt Giuseppe van Fattoria Ambra nabij Firenze ons de kleinste appellatie ter wereld, de Carmignano DOCG. Marco, wiens landbouwbedrijf op slechts 12 km van Montalcino van de befaamde Brunello ligt, verrast ons met zijn sublieme Capitoni Orcia DOC. De Orcia DOC is een kleine appellatie van wijnbouwers die ondanks de ruwe natuur trouw gebleven zijn aan hun geboorteplaats.

In Puglia heeft de familie Carparelli van I Pàstini de filosofie wijnen te maken van op uitsterven autochtone druiven, zoals de Verdeca en Minutolo. Ten slotte brengt de Umbrische Leonardo Bussoletti als kind van zijn regio ons de blauwe Ciliegiolo-druif en de vergeten witte Grechetto.

I Pàstini Minutolo 080922
Winkelwagen