I Pàstini, Martina Franca, Puglia

Uiterst links en uiterst rechts vader en zoon Carparelli

De familie Carparelli richtte in 1996 de wijnmakerij I Pàstini op in het hart van de Itria-vallei in Puglia.

Het primaire doel was de oude wijnstokken van de regio herstellen en verbeteren. Verdeca, Bianco d’Alessano en Minutolo zijn de variëteiten met witte bessen, Susumaniello en Primitivo met rode bessen. Na de zoektocht naar de oudste wijngaarden van die variëteiten en het enten ervan, realiseerde Carparelli 15 prachtige hectaren. In september 2003 werd voor de eerste keer geoogst.

De wijnmakerij I Pàstini maakt gebruik van oude wijnbouwtradities en moderne wijnbereidingstechnieken om wijnen te verkrijgen die het authentieke gezicht van een uniek gebied uitdrukken. I Pàstini heeft altijd de filosofie van kwaliteit omarmd: alleen wijnen van inheemse druiven met strikt respect voor het milieu. De wijngaarden worden uitsluitend met biologische producten behandeld en bemest met de groenbemester van verschillende peulvruchtsoorten.

Door de warmte en om vroegtijdige vergisting te voorkomen, vindt de oogst vroeg in de ochtend plaats. De druiven worden met de hand geplukt om te voorkomen dat ze breken en sap verliezen.

Winkelwagen