I Girasoli di Sant’Andrea & Andrea Pilar

Umbertide, Umbria

In 1994 besloot de Venetiaanse familie Gritti naar Umbrië te verhuizen. Ze kochten de boerderij I Girasoli di Sant’Andrea en startten naast de productie van vooral wijn ook die van extra vergine olijfolie en tabak. De hectares wijngaard herbergen meerdere druivensoorten: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, de inheemse Ciliegiolo en Malvasia Nera, Merlot, Montepulciano, Sangiovese en Syrah voor de rode en rosé wijnen, Tocai Friulano (Sauvignon Vert), de oeroude Grechetto, Malvasia Bianca en Trebbiano voor de witte wijnen. Respect voor de bodem, de natuur en de rol van de mens in het productieproces maken deel uit van een filosofie die I Girasoli di Sant’Andrea altijd heeft onderscheiden.

Ursula is een gedreven onderneemster en begeestert zo ook haar kinderen, Andrea en Pilar, die nu de volgende generatie van de familie Gritti vertegenwoordigen. Na hun studies startten ze beiden in het familiebedrijf waarbij ze snel besloten een origineel project te lanceren. In 2019 startten ze hun eigen lijn natuurwijnen waarin ze de filosofie van het familiebedrijf, hun vaardigheden en liefde voor wijn verder konden ontwikkelen. Ze kozen enkele van de beste wijnstokken van I Girasoli di Sant’Andrea uit en handhaven een duidelijke en zuivere biodynamische filosofie: aandacht voor het milieu en de gezonde kwaliteit van de druif met respect voor de bodem.
De lijn van I Girasoli di Sant’Andrea en de lijn natuurwijnen van Andrea Pilar bieden allebei een grote waaier aan keuze: frisse spumante en frizzante wijn, zomerse witte en rosé wijnen, kruidige Syrah, Pinot Nero, Malvasia Nera… Eén voor één toegankelijke, lekkere en eerlijke wijnen die de sfeer van het wijnhuis ademen: gastvrijheid, samenkomen, ideeën uitwisselen…
Winkelwagen