Jucam bv - Vintations Algemene Voorwaarden

Onderhavige algemene voorwaarden gelden voor alle bestellingen die door de koper (hierna ‘de klant’) worden geplaatst bij de verkoper (hierna ‘Vintations’). Door bestellingen te plaatsen, aanvaardt de klant deze algemene voorwaarden.

Identiteit van Vintations:
Vintations – merk van Jucam bv, Welvaartstraat 175, 2590 Berlaar
IBAN: BE43 9734 0715 4201,
Ondernemingsnummer: BE0810.959.095,
Vergunningsnummer: BE2H000781700,

Jucam bv is geregistreerd bij het FAVV.

Algemeen
De wettelijke leeftijdsgrens in België voor de verkoop van alcohol is 18 jaar. Door te bestellen, verklaart de koper minstens 18 jaar oud te zijn.

Aanbod
Het feit dat goederen op een bepaald tijdstip worden aangeboden, biedt geen garantie aan de klant dat deze goederen ten allen tijde verkrijgbaar zijn. Vintations houdt zich het recht voor om producten op ieder willekeurig moment terug te trekken.
Vintations houdt zich het recht voor om de algemene voorwaarden te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving aan de klant.

Prijs van het goed
De prijzen slaan uitsluitend op het goed zoals het woordelijk wordt omschreven. Alle prijzen zijn inclusief BTW en alle andere verplicht door de klant te dragen belastingen of taksen. Bijkomende leverings-, reservatie-, service-, of andere administratieve kosten worden apart vermeld.

Leveringstermijn, leveringswijze
Niet al onze artikelen zijn uit voorraad leverbaar. De met de klant afgesproken leveringstermijn is benaderend en niet bindend. Elke vertraging door onvoorziene omstandigheden of overmacht kan geen aanleiding geven tot annulatie van de bestelling, onkostenvergoeding of vervolging.
Vintations kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor een laattijdige levering van één van zijn leveranciers.
Indien een product tijdelijk is uitgeput, kan het voorkomen dat de bestelling in deelleveringen geschiedt.
Bestellingen worden op de voorziene datum geleverd op het opgegeven adres tot aan de voordeur – gelijkvloers.
Het risico op verlies of beschadiging gaat over op het moment van afgifte van de goederen aan de klant. De klant, of hij die in naam van de klant de goederen ontvangt, tekent voor ontvangst van de goederen.

Betaling, betaalwijze
De betaling gebeurt bij bestelling of wanneer de klant de bestelbon ontvangt.
Bij substantiële overschrijding van de betalingstermijn behoudt de verkoper zich het recht voor de overeenkomst eenzijdig te beëindigen onverminderd het recht op verdere schadevergoeding.
Bij niet-betaling houdt de verkoper zich het recht voor om verdere leveringen, prestaties en diensten te schorsen zolang de nog openstaande bestelbonnen niet werden voldaan door de klant.
De wijze van betaling – aanvaarde betaalmiddelen: online betaling in de webshop, Payconiq, bankoverschrijving, cash.

Eigendomsvoorbehoud
Zolang de geleverde goederen niet werden betaald, blijven zij eigendom van Vintations. De overdracht van eigendom van de goederen die de verkoper levert, geschiedt dus slechts bij algehele en volledige betaling van de goederen.
De klant zal er zich van onthouden onbetaalde goederen weg te schenken, door te verkopen of zich hiervan op eender welke wijze te ontdoen.
De klant zal het nodige doen om derden van het eigendomsvoorbehoud van de verkoper op de hoogte te brengen.
Het is de klant verboden de geleverde en/of nog te leveren goederen in pand te geven, aan derden te verkopen of te vervreemden op welke wijze dan ook, zolang hij niet aan al zijn verplichtingen ten aanzien van de verkoper heeft voldaan; op eerste aanmaning dienen de goederen terugbezorgd te worden.
De verkoper behoudt zich het recht voor het voorrecht van onbetaalde verkoper op de verkochte goederen te doen gelden ten aanzien van derden, door vervulling van de daartoe door de wetgever gestelde formaliteiten.

Herroepingsrecht (Retours)
Onze wijnen worden in de juiste omstandigheden van Italië naar België getransporteerd en bij Vintations zorgvuldig bewaard. Indien de wijnen door onze koerierdienst, DPD, bij de klant geleverd worden, zijn ze verpakt in Premium schokdempende, kartonnen dozen, speciaal ontworpen en uitgebreid getest voor het transport van glazen wijnflessen. Indien de bestelling niet aan de wensen voldoet, gelieve dan binnen de zeven kalenderdagen na ontvangst van de levering of goederen rechtstreeks contact op te nemen met Vintations op [email protected].

Levering en leveringskosten
Alle prijzen zijn per fles, incl. accijnzen en BTW, excl. levering, en gelden bij aankoop per doos van zes identieke etiketten. De prijzen van de dessertwijnen gelden bij aankoop van drie identieke etiketten, en van de olijfolie van twee identieke etiketten.

De klant kan ervoor kiezen de goederen bij Vintations op afspraak zelf af te halen.
De klant kan er ook voor kiezen de goederen tegen onderstaande tarieven op afspraak te laten leveren.

Tarieven leveringen door Vintations:
• 2590 Berlaar en Gestel: gratis.
• 2500 Lier en Koningshooikt, 2560 Nijlen, Kessel en Bevel, 2220 Heist-op-den-Berg-centrum en Hallaar, 2222 Itegem en Wiekevorst, 2580 Putte en Beerzel: €10 incl. BTW, gratis vanaf een aankoop van €350 incl. BTW.
• 2547 Lint, 2530 Boechout, 2531 Vremde, 2520 Ranst, Broechem en Emblem, 2221 Booischot, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver, 2570 Duffel: €15 incl. BTW, gratis vanaf een aankoop van €350 incl.BTW.
• Buiten deze gemeentes: zie onderstaande tarieven koerierdienst DPD.

Tarieven leveringen door koerierdienst DPD
Buiten bovenvermelde gemeentes worden de wijnen door DPD geleverd, tenzij de klant beslist om de goederen zelf bij Vintations op afspraak af te halen.
Indien de wijnen door DPD, bij de klant geleverd worden, zijn ze verpakt in Premium schokdempende, kartonnen dozen, speciaal ontworpen en uitgebreid getest voor het transport van glazen wijnflessen.
De verzending wordt berekend per Premium doos en elke doos is via DPD verzekerd tot €520.

• 1 Premium doos: €15 incl. BTW,
• 2 Premium dozen: €24 incl. BTW,
• 3 Premium dozen: €32 incl. BTW,
• 4 Premium dozen: €39 incl. BTW,
• 5 Premium dozen: €45 incl. BTW.
• 6 Premium dozen: €50 incl. BTW,
• 7 Premium dozen: €55 incl. BTW,
• 8 Premium dozen: €60 incl. BTW,
• 9 Premium dozen: €65 incl. BTW,
• 10 Premium dozen: €70 incl. BTW.
• Indien je een grotere bestelling plaatst, neem dan rechtstreeks contact op met Vintations voor een offerte op maat: [email protected] of 0495/583 083.

Privacybeleid
De verkoper verbindt zich ertoe klantgegevens uitsluitend te gebruiken om communicaties toe te sturen en/of om een correcte afhandeling van het contract mogelijk te maken.
De klantengegevens worden bewaard in de klantenlijst van de verkoper en behandeld als strikt vertrouwelijke informatie.
De klant heeft het recht deze gegevens op elk moment op te vragen, te verbeteren, te wijzigen of de verkoper te verzoeken deze niet meer te gebruiken.
De klant kan weigeren dat de verkoper zijn gegevens gebruikt om hem informatie te sturen. Het volstaat dat de klant dit schriftelijk via e-mail aanvraagt bij de verkoper op [email protected].

Winkelwagen